bigos z młodej kapusty przepis

No i pierwszą falę upałów mamy za sobą.
Ja należę do osób, które zdecydowanie preferują chłodniejsze klimaty.

Jest to problematyczna sytuacja - ciężko skupić się na pracy, zaburzeniom ulega rytm snu, spada apetyt.

No właśnie - przy wysokich temperaturach nie gotuję. Jedynie kroję, miksuję, siekam. Nie dałabym rady przełknąć...No i pierwszą falę upałów mamy za sobą.

Ja należę do osób, które zdecydowanie preferują chłodniejsze klimaty.

Jest to problematyczna sytuacja - ciężko skupić się na pracy, zaburzeniom ulega rytm snu, spada apetyt.
No właśnie - przy wysokich temperaturach nie gotuję.

Jedynie kroję, miksuję, siekam.

Nie dałabym rady przełknąć pełnego zestawu obiadowego, ciepłej zupy i panierowanego kotleta.
Oj, nie... Co więc jeść w upały? Ja lubię potrawy na zimno.
Zazwyczaj są one lekkie, ich podstawą są owoce i warzywa.
Uwielbiam gazpacho - hiszpański chłodnik na bazie pomidorów, nie pogardzę też rodzimym chłodnikiem litewskim (chociaż jego przygotowanie jest bardziej skomplikowane).
Zbawieniem są lekkie sałatki, podane z winegretem. Jeśli ktoś lubi mięso, to tatar świetnie się sprawdzi. Mój organizm latem mięsa się nie domaga.
No i sezon na szparagi wciąż trwa.
Są przepyszne, wymagają krótkiego gotowania, można je potem owinąć w plaster dobrej szynki i podać z masłem lub sosem holenderskim.
Jest rabarbar - można z niego zrobić genialną lemoniadę, ja dodaję do niej lawendy.
Sposobów na upały jest dużo.

A wiadomo - jeść trzeba.

Moja kuchnia latem jest bardzo nagrzana, zwłaszcza w godzinach popołudniowych, bo zorientowana jest na zachód.

Dlatego nie lubię spędzać w niej zbyt dużo czasu.

Latem.

Bo zimą to co innego ;). bigos z młodej kapusty Podobny temat również młoda kapusta przepis Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: bigos z młodej kapusty przepis - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
młoda kapusta przepis też jest ciekawie opisany temat Warto rzucić okiem także na bigos z młodej kapusty przepis .