bigos z młodej kapusty przepis

No i pierwszą falę upałów mamy za sobą.
Ja należę do osób, które zdecydowanie preferują chłodniejsze klimaty. Jest to problematyczna sytuacja - ciężko skupić się na pracy, zaburzeniom ulega rytm snu, spada apetyt.

No właśnie - przy wysokich temperaturach nie gotuję.

Jedynie kroję, miksuję, siekam.
Nie dałabym rady przełknąć...No i pierwszą falę upałów mamy za sobą. Ja należę do osób, które zdecydowanie preferują chłodniejsze klimaty.

Jest to problematyczna sytuacja - ciężko skupić się na pracy, zaburzeniom ulega rytm snu, spada apetyt.

No właśnie - przy wysokich temperaturach nie gotuję. Jedynie kroję, miksuję, siekam.
Nie dałabym rady przełknąć pełnego zestawu obiadowego, ciepłej zupy i panierowanego kotleta.
Oj, nie... Co więc jeść w upały? Ja lubię potrawy na zimno.

Zazwyczaj są one lekkie, ich podstawą są owoce i warzywa.

Uwielbiam gazpacho - hiszpański chłodnik na bazie pomidorów, nie pogardzę też rodzimym chłodnikiem litewskim (chociaż jego przygotowanie jest bardziej skomplikowane).
Zbawieniem są lekkie sałatki, podane z winegretem.
Jeśli ktoś lubi mięso, to tatar świetnie się sprawdzi.
Mój organizm latem mięsa się nie domaga.

No i sezon na szparagi wciąż trwa.

Są przepyszne, wymagają krótkiego gotowania, można je potem owinąć w plaster dobrej szynki i podać z masłem lub sosem holenderskim. Jest rabarbar - można z niego zrobić genialną lemoniadę, ja dodaję do niej lawendy. Sposobów na upały jest dużo. A wiadomo - jeść trzeba. Moja kuchnia latem jest bardzo nagrzana, zwłaszcza w godzinach popołudniowych, bo zorientowana jest na zachód. Dlatego nie lubię spędzać w niej zbyt dużo czasu. Latem.
Bo zimą to co innego ;).
bigos z młodej kapusty Podobny temat również młoda kapusta przepis Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: bigos z młodej kapusty przepis - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
młoda kapusta przepis też jest ciekawie opisany temat Warto rzucić okiem także na bigos z młodej kapusty przepis .