No i pierwszą falę upałów mamy za sobą.
Ja należę do osób, które zdecydowanie preferują chłodniejsze klimaty.
Jest to problematyczna sytuacja - ciężko skupić się na pracy, zaburzeniom ulega rytm snu, spada apetyt. No właśnie - przy wysokich temperaturach nie gotuję. Jedynie kroję, miksuję, siekam.
Nie dałabym rady...No i pierwszą falę upałów mamy za sobą.

Ja należę do osób, które zdecydowanie preferują chłodniejsze klimaty.

Jest to problematyczna sytuacja - ciężko skupić się na pracy, zaburzeniom ulega rytm snu, spada apetyt.

No właśnie - przy wysokich temperaturach nie gotuję.

Jedynie kroję, miksuję, siekam.

Nie dałabym rady przełknąć pełnego zestawu obiadowego, ciepłej zupy i panierowanego kotleta.

Oj, nie... Co więc jeść w upały? Ja lubię potrawy na zimno.
Zazwyczaj są one lekkie, ich podstawą są owoce i warzywa.

Uwielbiam gazpacho - hiszpański chłodnik na bazie pomidorów, nie pogardzę też rodzimym chłodnikiem litewskim (chociaż jego przygotowanie jest bardziej skomplikowane).

Zbawieniem są lekkie sałatki, podane z winegretem.

Jeśli ktoś lubi mięso, to tatar świetnie się sprawdzi.

Mój organizm latem mięsa się nie domaga.

No i sezon na szparagi wciąż trwa.

Są przepyszne, wymagają krótkiego gotowania, można je potem owinąć w plaster dobrej szynki i podać z masłem lub sosem holenderskim.

Jest rabarbar - można z niego zrobić genialną lemoniadę, ja dodaję do niej lawendy.

Sposobów na upały jest dużo.
A wiadomo - jeść trzeba.

Moja kuchnia latem jest bardzo nagrzana, zwłaszcza w godzinach popołudniowych, bo zorientowana jest na zachód.

Dlatego nie lubię spędzać w niej zbyt dużo czasu.

Latem.

Bo zimą to co innego ;).

pierś z kaczki Więcej informacji także tutaj pierś z kaczki przepis Na temat pierś z kaczki to też niezłe źródło przepis na pierś z kaczki - to całkiem niezłe Na temat pierś z kaczki to też niezłe info .

Dodane: 22-06-2014 06:10

Tagi: Uncategorized kaczka pierś z kaczki przepis

Widok do druku:

pierś z kaczki