Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.

Takie podejście często znaczy też - tanio. Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.
Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny...Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.
Takie podejście często znaczy też - tanio.

Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.

Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka. Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości.
Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały.

Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna.

Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej.

Jednak z roku na rok jest lepiej.

Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar.
Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać.
Sezon już się zaczął.

Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady.

Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów.

Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę.

Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend.
Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.

ryba pieczona w soli Na ten temat napisali także na ryba w soli przepis Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: pstrąg w soli przepis - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.

Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: pstrąg w soli - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały. Więcej informacji także tutaj pstrąg w soli przepis .

Widok do druku:

pstrąg w soli przepis